Koordinerende enhet skal bidra til å sikre helhetlige og koordinerte tilbud til pasienter og brukere med behov for tjenester fra flere fagområder, nivåer og sektorer. Koordinerende enhet har overordnet ansvar for oppnevning, opplæring og veiledning av koordinator og for Individuell plan.
Ansvaret omfatter alle pasient- og brukergrupper med behov for langvarige og koordinerte tjenester, og er ikke avgrenset til habilitering og rehabilitering.
I Hole kommune er det helse og velferdsområdene som utgjør koordinerende enhet.
Individuell plan
Individuell plan beskriver hvordan tjenestene du trenger skal virke sammen slik at du får en helhetlig oppfølging. Planen skal ta utgangspunkt i dine behov, ønsker og mål. Du er selv med på å utarbeide planen. Du får tildelt en koordinator som skal sikre fremdrift i arbeidet med din individuelle plan.
Sentrale spørsmål:
- Hva er viktig for deg?
- Hva skal til for at du når dine mål?
- Hvem skal bistå deg, når skal det gjøres og hvordan?
Koordinator
Koordinator skal sørge for nødvendig oppfølging, samordning av tjenestetilbudet ditt og framdrift i planarbeidet. Hvis du ikke ønsker å få utarbeidet en individuell plan, kan du likevel få utnevnt en koordinator, dersom du mottar helse- og omsorgstjenester.
Hvis du har ønske om hvem som kan være koordinator, vil vi forsøke å imøtekomme dette. Koordinator skal sammen med deg beskrive dine ønsker, behov og mål og prioritere disse.
Barnekoordinator
Barnekoordinator kan tildeles familier som har eller venter barn med alvorlig sykdom, skade eller funksjonsnedsettelse og som har behov for langvarige og sammensatte eller koordinerte helse- og omsorgstjenester og andre velferdstjenester. En barnekoordinator skal sørge for at tjenestetilbudet blir helhetlig og koordinert. Rett til barnekoordinator gjelder fram til 18 år.
En barnekoordinators oppgaver kan være:
- Å sørge for at du og ditt barn får nødvendig informasjon og veiledning om helse- og omsorgstilbud og andre velferdstjenester.
- Å bidra til at hjelpeinstansene rundt deg og ditt barn samarbeider og sikrer god framdrift i samarbeidet.
- Å sikre god informasjonsflyt mellom deg/ditt barn og hjelpeinstanser.
- Å lede en samarbeidsgruppe og arbeid med individuell plan.
Hvordan får du hjelp?
Dersom du allerede har tjenester i kommunen, kan du be en av dem som gir deg tjenester om å få en individuell plan/koordinator/ barnekoordinator.
Du kan også kontakte Koordinerende enhet dersom du har spørsmål om individuell plan, koordinator/ barnekoordinator og habilitering og rehabilitering.