Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Koronavaksine høsten 2024 - vaksinering på apoteket

Ny og oppdatert koronavaksine er anbefalt fra oktober for å opprettholde best immunitet gjennom vintermånedene.

Du kan ta vaksinen på Boots Apotek Hole, Vik Torg.

Les mer...
Kartet viser planavgrensning for detaljregulering for Kleivbekken.

Kartet viser planavgrensning for detaljregulering for Kleivbekken.

Varsel om oppstart av arbeid med detaljregulering for Kleivbekken

Informasjon

StatusVarsel om planoppstart
Siste behandlingPlanlegging igangsatt
Publisert 02. oktober 2024
Oppdatert 02. oktober 2024
Høringsperioden02. oktober 2024 - 01. november 2024

I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsler Hole kommune v/ Teknisk og Eiendom om oppstart av arbeid med detaljregulering for Kleivbekken i Hole kommune.

Formålet med planen

Formålet med detaljreguleringen er å legge til rette for permanente sikringstiltak i Kleivbekken og Retthellabekken med sidearealer på Sundvollen, for å sikre mot fremtidige problemer som følge av erosjon og flom. Sikringstiltakene skal prosjekteres av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). I planarbeidet vil det vurderes å regulere aktuelle sikringstiltak, som flomvoll, øke tverrsnitt på bekkeløpet, flommur og erosjonssikring m.m.

Planområdet

Planområdet er på omtrent 55 dekar, og omfatter deler av Kleivbekken og Retthellabekken med tilgrensende grøntdrag og bebyggelse langs bekkeløpet. Planavgrensningen er foreløpig og vil kunne bli snevret inn underveis i planprosessen. Totalt 60 eiendommer ligger helt eller delvis innenfor planområdet, hvorav de ti største eiendommene har følgende gårds- og bruksnummer: 231/1, 231/21, 231/288, 231/127, 185/6, 231/257, 231/281, 231/213, 231/161 og 231/27.  

Planområdet strekker seg langs deler av Kleivbekken og Retthellabekken. I nordre del av planområdet renner Kleivbekken gjennom tettstedet Sundvollen. Kantvegetasjonen langs hver side av bekken er nokså smal i denne delen av planområdet. Her består sidearealene til Kleivbekken av tettstedsbebyggelse med hovedsakelig asfalterte flater og boligbygg med tilhørende hager langs Dronningveien og Mølleberget. Videre sørover slynger Kleivbekken seg litt vestover i landskapet med grøntdrag på hver side av bekken. I søndre del av planområdet strekker planområdet seg i to deler, langs Kleivbekken i sør og langs Retthallabekken i øst.  

Større kart av planområdet

Planstatus

Planområdet inngår ikke i kommuneplanens arealdel. For området Sundvollen vises det til kommunedelplan for Sundvollen 2020-2030. I kommunedelplanen er majoriteten av planområdet avsatt til sentrumsformål, boligbebyggelse, offentlig eller privat tjenesteyting og grønnstruktur. Kleivbekken med sidearealer er avsatt til grønnstruktur, med underformålet turdrag. Planområdet er omfattet av flere hensynssoner. Kleivbekken med sidearealer er omfattet av faresone H320, flomfare. Søndre del av Kleivbekken inngår i faresone H310, ras- og skredfare. Nordre del av Kleivbekken er omfattet av båndleggingsone H710, båndlegging for regulering etter PBL, samt gjennomføringssone H810, krav om felles planlegging.

Innenfor planområdet er det seks gjeldende reguleringsplaner, den eldste reguleringsplanen er fra 1979 og den nyeste er fra 2019. Nordre del av planområdet grenser inntil planområdet for reguleringsplanen for Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 Høgkastet-Hønefoss. 

Planforslaget utløser ikke krav til konsekvensutredning.

Frist for innspill

Frist for innspill er 1. november 2024. Innspill sendes på e-post til sasf@cowi.com eller per post til COWI, postboks 6412 Etterstad, 0605 Oslo, med kopi til postmottak@hole.kommune.no eller per post til Hole kommune, Viksveien 30, 3530 Røyse. Merk innspillet med PlanID 202403 Kleivbekken.  

Innsendte innspill får ikke egne svarbrev, men blir vurdert og kommentert av forslagstiller, og er en del av det samlede planforslaget som vil være gjenstand for videre behandling. Når planforslaget er utarbeidet og behandlet politisk av kommunen vil det legges ut på høring og offentlig ettersyn – hvor det igjen vil bli mulig å komme med innspill.

Kontaktperson ved spørsmål
Har du spørsmål, kan du ta kontakt med Sabina Sefo, tlf. 980 87 844, e-post sasf@cowi.com.

Du kan også ta kontakt med prosjektleder i Hole kommune, Roy-Andre Midtgård,
tlf. 971 30 076 og på e-post roy-andre.midtgard@holekommune.no.   

Høringsperioden er nå avsluttet, det er derfor ikke lenger mulig å gi uttalelse på denne planen.

Send skjult innspill

Din høringsuttalelse til planen vil bli registrert i kommunens sak- og arkivsystem. Meldingen publiseres ikke.

Kartet viser planavgrensning for detaljregulering for Kleivbekken.

Kartet viser planavgrensning for detaljregulering for Kleivbekken.