Dersom vannverket hadde måtte gå over på nødstrømsaggragat ville det medført en stor logistikkutfordring med etterforsyning av diesel. Kommunen bestemte seg derfor å prøve å holde trafostasjonen i gang. Teknisk/Eiendom begynte arbeidet med å lage flomvoll av frest asfalt ved hjelp av Hermanrud graveservice as.
Rundt kl 1700 fredag ettermiddag var det sterk vind og opp mot 1 meter bølgehøyde på utsatte steder. Flomvollen var i fare for å bli vasket bort og trafoen oversvømt. Teknisk/eiendom begynte arbeidet med å sikre flomvollen ytterligere med sandsekker. En ny flomvoll med sprengstein ble bygget på/ved siden den gamle. Arbeidene med flomvollen pågikk til ca 0200 i natt. Den nye flomvollen vil motstå både ekstremflommen som følge av Hans og kommende flommer.
I tillegg til egne ansatte har lokale entreprenører vært til uvurderlig hjelp og stilt opp på kort varsel med mannskap og maskiner. Disse er: Olav Reistad, Alexander Reistad, Kåre Magnus Bråthen, Ole Martin Borgen, Ole Petter Gomnæs og Ragnar Thingelstad.
Tusen takk for hjelpen, uten dere ville situasjonen blitt kritisk!
Strålende innsats av frivillige ved Loreåsen pumpestasjon!
Dugnadsarbeid ble også redningen da det fredag kveld ble kjent at kloakkpumpestasjonen på Nordre Lohreåsen var farlig nær vannet i Steinsfjorden. Det var ikke så mye bølger at det var kritisk, men ved ytterligere vannstigning ville pumpestasjonen blitt satt ut av drift.
Det ble besluttet å engasjere frivillige til å bistå med å lage flomvoll ved Nordre Loreåsen pumpestasjon, siden våre egne mannskaper og innleide entreprenører var bundet opp i andre sikringsarbeidet på Bønsnes. Lions club Hole og andre frivillige privatpersoner tok oppdraget på strak arm. Innen 1,5 timer etter første telefonsamtale var 8-9 ivrige personer på plass. Sikringsarbeidet foregikk raskt og innen en liten time var flomvoll etablert.
Tusen takk til Lions club Hole og frivillige privatpersoner.