Tyrifjorden og Storelva kan stige inntil to meter fra dagens nivå. Kommunen har iverksatt en del forebyggende tiltak. Kriseledelsen har tett dialog med brann- og redningstjenesten, politi, NVE, Statsforvalteren og Statens vegvesen om situasjonen.
Flomutsatte områder - lytt til anbefalinger!
Vi ber innbyggere som som er omfattet flomutsatte områder, skravert blått i kartene, om å sikre verdier. I følge NVE sine beregninger er det områder som nå er spesielt utsatt.
- Hus skal evakueres som er i nær tilknytning til Storelva. Disse blir direkte kontaktet av kommunen!
- De som bor i berørte områder merket blått på kartet må sikre verdier: Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder, for eksempel i kjellere, biler, campingvogner langs elver og bekker.
- Nå ligger vannstanden på 64 m.o.h. Norges vassdrags- og energidirektorat varsler at vannstanden i Tyrifjorden kan øke ytterligere med inntil to meter i løpet dagen og morgendagen.
- Bor du i et utsatt område bør du også vurdere om du har et alternativ bosted/oppholdssted. Det er stor usikkerhet om når flomtoppen treffer Tyrifjorden.
MERK: Kartene viser 200-års flom. Vannstanden kan øke betydelig mer. Vi jobber med kart som viser 500-års flom.
Helgelandsmoen
Vik
Sundvollen
Onsakervika
Kommunalt drikkevann er ikke berørt av flomsituasjonen
Drikkevannet i kommunen, dvs. de som har kommunalt drikkevann er foreløpig ikke berørt av flomsituasjonen, og kan trygt brukes.
Private drikkevannsløsninger må vurderes av den enkelte.
Utvidet telefontid på sentralbord
Har du spørsmål knyttet til flomsituasjonen kan du ringe sentralbordet tlf. 32 16 11 00 frem til kl. 20:00.